HTML

Düsseldorfi tapasztalatok

Friss topikok

  • Hamoredow: @gyverebes: Szia Gyuri, mikor jöttök erre? (2012.09.11. 15:29) Bevezető
  • Hamoredow: Szia, István, gyertek, csak szólj előtte, hogy a sört behűthessem! Péter (2012.09.11. 15:28) Jöttam-láttam-beköltöztem
  • sylvamag: Péter! Nagy élvezettel olvasom alapos és részletes bejegyzéseidet.például a Sabat iskolai programj... (2012.09.02. 12:41) Ügyek

Címkék

2020 október

2020.10.11. 21:10 Hamoredow

Augusztus közepén elkezdődött a tanév. Maszk, távolságtartás, folyamatos kézmosás stb. Idén csak az általános iskolában vagyok, a Relischuleban nem. 5 osztályom van, és persze folyatom a kordinációt tovább. A gyerekeken látszik, hogy 5 hónapig nem jártak iskolába, néhányan németül is elfelejtettek.

Arra vigyázunk, hogy a gyerekek csak az osztályközösségben találkozzanak. Csúsztatottan kezdődnek és fejeződnek be az órák, a szünetben egyszerre csak 3 vagy 4 osztály van az udvaron, elkülönítve. A gyerekeken csak akkor nincs maszk, amikor a helyükön ülnek, mi pedig maszkban tanítunk.

Kéthetente szűrtek minket az iskolában. Október elején derült ki, hogy két kollégám tünetmentesen pozitív. Ha nem lett volna rendszeres szűrés, akkor szépen terjesztették volna az iskolában a nyavalyát. Így az őszi szünet előtt 3 nap home schooling. Túl lehetett élni. Ja, engem eddig ötször szűrtek, mind negatív.

Noémikénél 1 tanár pozitív, de az iskolavezetés szerint nem volt lehetősége fertőzni, tehát nekik nem kellett itthon maradni.

Eszter új iskolája még „érintetlen”, egyébként tetszik neki.

Közben lezajlottak a Nagyünnepek. Mivel Pestről nem lehetett Ausztriába utazni (illetve visszafele nem…), ezért Düsseldorfból ment velem Linzbe két barátom. Ima alatt végig maszkban, állandó helyek, korlátozott férőhely, kiddus a kertben. Azért jól sikerült.

Vettem magamnak egy basszusgitárt és egy erősítőt. Midlife crisis :-)

Az őszi szünetre azt terveztük, hogy elmegyünk valahova pár napra. Sajnos ez valószínűleg a COVD miatt nem jön majd össze.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamoredow.blog.hu/api/trackback/id/tr7616235624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása