HTML

Düsseldorfi tapasztalatok

Friss topikok

  • Hamoredow: @gyverebes: Szia Gyuri, mikor jöttök erre? (2012.09.11. 15:29) Bevezető
  • Hamoredow: Szia, István, gyertek, csak szólj előtte, hogy a sört behűthessem! Péter (2012.09.11. 15:28) Jöttam-láttam-beköltöztem
  • sylvamag: Péter! Nagy élvezettel olvasom alapos és részletes bejegyzéseidet.például a Sabat iskolai programj... (2012.09.02. 12:41) Ügyek

Címkék

2020 december

2020.12.19. 21:41 Hamoredow

Na, ki találja ki, hogy mi a leggyakoribb téma? Na ….  ééés igen, a COVID.

A tanév e kezdete óta kilencszer (!) teszteltek, hála az Égnek, eddig unalmas eredménnyel… Az őszi szünet után visszatértünk a tanterembe, de végig kötelező volt az FFP2 maszk viselése, illetve nem lehetett a gyerekekkel egy légtérben enni, tehát a reggeli- és az ebédügyelet alatt is maszkot kellett hordani.

Egyszer egy osztály került egy hétre karanténba, egy másik 2 napra, illetve néha egy-egy gyerek. A karanténban levő osztályok digitális oktatásban részesültek, az egyes gyerekeket bekapcsoltuk az órára. Persze a háttérben mindig megvolt a lehetőség, hogy bezárunk, ezért én nekem mindig megvolt a fogatókönyvem az online helyzetre. Gondolom, a kollegáimnak is.

Kb. december elejétől lehetett sejteni, hogy jön a lockdown, mert a számok nem mentek lejjebb. A téli szünet eredeti kezdetet 23-a lett volna. Ezt előre hozták 19-re. Az középiskolák az utolsó hetet már home schoolingban töltötték, mi szerdától (16-a) maradtunk itthon.

Közben az iskolai programokat azért megszerveztük, az új helyzetnek megfelelően:

A másodikosok megkapták az imakönyveiket, de a szülők nem vehettek az ünnepségen részt, csak felvételről láthatták.

Jichak Rabinra is máshogy emlékeztünk: formális megemlékezés helyett a negyedikesek egy online programot készítettek a harmadikosoknak.

Idén a nagy Hanuka-buli is lemaradt. Helyette az osztályokban ünnepeltünk, és a gyerekek kaptak rengeteg ajándékot. Mi szerdán (16-án) akartuk az ünnepségeket megtartani, de a politika közbeszólt, és így előre hoztuk hétfőre.

Gondolom, megint mindenkit meglepek azzal, hogy elárulom: nem megyünk e téli szünetben Magyarországra. A helyzettől nem vagyunk boldogok, jó lett volna a családdal, barátokkal találkozni. Reméljük, hogy tavasszal sikerül.

Közben elkezdtünk lépéseket tenni a német állampolgárság felé. Volt egy 20 perces tájékoztató telefonbeszélgetésem egy ügyintézővel. Néhány dolgot le kellet fordíttatni, Erzsivel bejelentkeztünk az állampolgársági tesztre. Ha minden jól megy, január elején beadjuk a kérelmet.

Kellemes Ünnepeket, BUÉK és legyetek egészségesek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamoredow.blog.hu/api/trackback/id/tr816351418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása