HTML

Düsseldorfi tapasztalatok

Friss topikok

  • Hamoredow: @gyverebes: Szia Gyuri, mikor jöttök erre? (2012.09.11. 15:29) Bevezető
  • Hamoredow: Szia, István, gyertek, csak szólj előtte, hogy a sört behűthessem! Péter (2012.09.11. 15:28) Jöttam-láttam-beköltöztem
  • sylvamag: Péter! Nagy élvezettel olvasom alapos és részletes bejegyzéseidet.például a Sabat iskolai programj... (2012.09.02. 12:41) Ügyek

Címkék

2021 március

2021.03.29. 21:33 Hamoredow

Természetesen minden a Covidnak van alávetve.

Február végen kinyitottak az általános iskolák, rövidített napokkal, egyik heten az osztály egyik fele jön, következő héten a másik. Az otthon levő csoportnak online kell tananyagot biztosítani es hetente egy zoom-órát kell nekik tartani. Meleg ebéd nincs, a tanároknak FFP2 maszk kötelező.

A középiskolák csak két hétre nyitottak ki, Noémi minden második nap ment, Eszternek mindennap volt tanítás.

Én nem tudom, összesen hányszor teszteltek le, PCR- vagy gyorsteszttel, de amig negatív, addig nem bánom. :-)

Miután megszületett a politikai döntés, hogy az általános iskolai tanárokat előre veszik az oltásban, egy héten belül megkaptam az Astrat. Hala az Égnek, mellékhatások nélkül. Utánam két héttel Erzsi is meg lett szúrva, mert orvos. Neki voltak reakció-tünetei, de nem voltak vészesek.

A nemet corona-politika is igen béna, sok a töketlenkedés szövetségi szinten, de amikor valamit helyileg szerveznek, az jó, legalábbis nálunk. Az oltóközpontban mindenki tudta mi a dolga, nem volt üresjárat.

Most időpontra lehet vásárolni menni (pl. ruhát, műszaki cikket), illetve nyitva vannak a fodrászok. Noéminek újra van tenisz. Legalább….

Mondanom se kell, hogy Purimot es Pészachot kiscsoportokban, félosztályokkal ünnepeltük. Nekünk sokkal nagyobb munka volt (20 Purimbuli, 20 osztály-szeder), de a gyerekeket jobban el tudtuk érni.

Most kezdődött a két hét tavaszi szünet. Az első szédereste Valentin barátunknál volt, a másodikat itthon tartottuk zoomon. Hamburg, Nürnberg, Zürich, Kerpen, Szombathely es Budapest képviseltette magát.

Sajnos utazásról szó sem eshet.

Az állampolgársági kérelmet beadtuk, minden rendben levőnek tűnik, de a tesztet nem tudjuk megírni, na miért? Igen, Corona miatt. Majd egyszer …

Vigyázzatok magatokra, boldog mindenfele ünnepeket!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamoredow.blog.hu/api/trackback/id/tr5816484592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása